Brooklyn: Ruoka & kahvi

New Yorkin viidestä borough’sta Brooklyn on mulle tutuin ja tämänhetkinen suosikkini, ja välillä menee useita päiviä tai jopa viikko, ettei mulla ole asiaa Manhattanille. Siksi en voi ymmärtää, miten New Yorkissa vierailevat kuluttaa koko reissunsa Manhattanilla. Tietenkin aika voi olla rajallinen, mutta tässä BK-tärpit joita ei kannata missata seuraavalla kerralla!

Brooklyn on valtavan laaja alue, josta monelle ainakin Williamsburg on tuttu, koska sinne pääsee Manhattanilta muutamassa minuutissa. Williamsburg on ihana, eläväinen (eli nykyään tungokseen saakka kiireinen ja ahdas) alue, mutta suosittelen antamaan mahdollisuuden myös muille alueille. Mun kotiseutua on Bushwick ja Bed-Stuy. Näille alueille aukeaa koko ajan uusia, kivoja paikkoja ja myös Clinton Hilliä, Crown Heightsia ja Stuyvesant Heightsia kannattaa pitää silmällä. Fort Greene on täynnä kaikkea kivaa, samoin kun Park Slope ja Cobble Hill. Red Hook on kauempana, mutta tutustumisen arvoinen, samoin kun Gowanus tai Prospect Lefferts Garden.

IMG_2548
Sunday in Brooklynin ihanat kupit

Tässä listauksessa on jo kevät ja kesä mielessä…

Greenpoint:

Five Leaves

Brunssi tai lounas täällä on ihana, etenkin lämpimällä säällä kadulla oleva terassi on paras paikka ympäröivän vilinän katseluun. Vieressä myös McCarren Park, jossa voi tehdä pienen ruokakooman jälkeisen kävelyn tai käydä pitkäkseen nurmikolle.

Van Leeuwen Ice Cream

Ehkä maailman parasta jäätelöä, ja mieletön tarjonta vegaaneille!!!! Vegaaninen salted caramel -jäätelö on niin hyvää etten tiedä mitä sanoa! Jos olet epävarma, makuja saa usein testata ennen päätöksen tekoa. Useat lokaatiot pitää huolen, että jädeä löytyy sieltä missä oletkin!

Williamsburg:

Shelter

Tää on ehkä vähän talvinen paikka, koska tunnelma on kuin suomalaisessa hirsihuvilassa takkoineen ja taljoineen. Jos pizzaa tekee mieli, niin tänne kannattaa silti tulla vuodenajasta riippumatta!

Rosarito Fish Shack

Shelterin nurkalla sijaitseva Rosarito Fish Shack on taas kesällä nappivalinta, koska heillä on kadulla kiva terassi. Hyviä tacoja saa Williamsburgista muualtakin, mutta tunnelmaltaan Rosarito on mun makuun paras.

IMG_1637.jpg
Rosarito kylmänä talvipäivänä

Juliette

Ihana ihana ihana ranskalainen ravintola, jolla on myös kesäilmoille soveltuva kattoterassi. Täällä on hyvä brunssi ja illallinen.

IMG_3485.jpg
Mun synttäribrunssi Juliettessa viime vuonna

Sunday in Brooklyn

Suosittu, mutta noin tunnin odotuksen arvoinen brunssipaikka. Soveltuu myös muihin ruoka-aikoihin. Ruoka oli hyvää ja kahvikupit maailman kauneimpia, niin kuin ylempänä näkyy.

IMG_2546
Sunday in Brooklyn

Bliss Cafe

Edullinen aamiainen tai lounas löytyy täältä. Ihan Bedford avenuen pysäkin vieressä, ja on aika uskomatonta miten hinnat on voineet pysyä kympin tuntumassa niin prime-sijainnista huolimatta.

Bushwick:

Routine Bushwick

Tämä ei ehkä ole sitä kaikkein kiireisintä Bushwickia, mutta mun kotoa mukavan kävelymatkan päässä. Brunssi täällä oli tosi hyvä ja täytyy taas miettiä, koska menisi uudelleen.

IMG_0797.jpg
Routine Bushwick

Bed-Stuy:

Saraghina

Pelkästään tän paikan takia kannattaa tulla Bed-Stuyihin. Saraghinan pizzat on parasta mitä olen ikinä syönyt. Ja täällä pizzan laatutaso on tosi korkealla. Paikka on aivan ihana sekä kesällä että talvella, kesäisin pääsee chillaamaan takapihalle, mutta talvella paikka on tiiviin tunnelmallinen. Please älä missaa tätä paikkaa!

Fort Greene:

Madiba

Nelson Mandelan mukaan nimetty ravintola tarjoilee aika Etelä-Afrikkalaista ruokaa, joka on ilmeisesti saanut vaikutteita intialaisesta, afrikkalaisesta ja eurooppalaisesta keittiöstä. Täällä on eläväinen tunnelma ja kiva sisustus. Viereinen Fort Greene -puisto kannattaa myös tietty katsastaa.

Habana Outpost

Ihanassa kulmauksessa sijaitseva La Habana on kesällä erityisesti eläväinen tacopaikka. Täältä voit ihailla Notorius B.I.G:n quotea maalattuna talon seinään: Spread love, it’s the Brooklyn way.

IMG_2352.jpg
Habana Outpost on sini-vihreä rakennus taustalla, Biggie edustalla..

Park Slope:

Sun in Bloom

Terveellisen ja raakaruuan faneille Sun in Bloom on tsekkaamisen arvoinen paikka. Suomessa raakakakut on ollut jo muutaman vuoden suosittuja ja saatavilla lähes kaikkialta, mutta Nykissä niitä ei ole niin joka nurkalla. Täällä on sekä suolaista että makeaa raakaruokaa tarjolla.

Prospect Lefferts Carden: (yhdistä tämä alue Prospect Parkin ja Brooklyn Botanical Gardenin kierrokseen)

Oaxaca Tacos

Helpot ja edulliset tacot löytyy täältä, jos nälkä yllättää kesken kävelykierroksen.

PLG Coffee

Tosi ihana ja edullinen kahvila, jossa myös kivat penkit ulkona.

Cobble Hill:

Chez Moi

Atlantic Avenuen vilskeessä sijaitseva ranskalainen ravintola, joka sopii vähän juhlavampaan illalliseen. Söin simpukoita ja ranskalaisia (taitaa olla ennemminkin belgialaista), mutta oli hyvää!!!

Dumbo:

Brooklyn Roasting Company

Nappaa täältä kahvi ja välipalaa mukaan kävely- ja valokuvauskierrokselle John Street Parkin kävelyreittiä pitkin.

IMG_2373.jpg
Brooklyn Roasting Company

Toivottavasti listauksesta on iloa! Kertokaa omat vinkkinne myös, on ihanaa löytää uusia paikkoja!

xxx

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s