Brooklyn: Ruoka & kahvi

New Yorkin viidestä borough’sta Brooklyn on mulle tutuin ja tämänhetkinen suosikkini, ja välillä menee useita päiviä tai jopa viikko, ettei mulla ole asiaa Manhattanille. Siksi en voi ymmärtää, miten New Yorkissa vierailevat kuluttaa koko reissunsa Manhattanilla. Tietenkin aika voi olla rajallinen, mutta tässä BK-tärpit joita ei kannata missata seuraavalla kerralla!

Brooklyn on valtavan laaja alue, josta monelle ainakin Williamsburg on tuttu, koska sinne pääsee Manhattanilta muutamassa minuutissa. Williamsburg on ihana, eläväinen (eli nykyään tungokseen saakka kiireinen ja ahdas) alue, mutta suosittelen antamaan mahdollisuuden myös muille alueille. Mun kotiseutua on Bushwick ja Bed-Stuy. Näille alueille aukeaa koko ajan uusia, kivoja paikkoja ja myös Clinton Hilliä, Crown Heightsia ja Stuyvesant Heightsia kannattaa pitää silmällä. Fort Greene on täynnä kaikkea kivaa, samoin kun Park Slope ja Cobble Hill. Red Hook on kauempana, mutta tutustumisen arvoinen, samoin kun Gowanus tai Prospect Lefferts Garden.

IMG_2548
Sunday in Brooklynin ihanat kupit

Tässä listauksessa on jo kevät ja kesä mielessä…

Greenpoint:

Five Leaves

Brunssi tai lounas täällä on ihana, etenkin lämpimällä säällä kadulla oleva terassi on paras paikka ympäröivän vilinän katseluun. Vieressä myös McCarren Park, jossa voi tehdä pienen ruokakooman jälkeisen kävelyn tai käydä pitkäkseen nurmikolle.

Van Leeuwen Ice Cream

Ehkä maailman parasta jäätelöä, ja mieletön tarjonta vegaaneille!!!! Vegaaninen salted caramel -jäätelö on niin hyvää etten tiedä mitä sanoa! Jos olet epävarma, makuja saa usein testata ennen päätöksen tekoa. Useat lokaatiot pitää huolen, että jädeä löytyy sieltä missä oletkin!

Williamsburg:

Shelter

Tää on ehkä vähän talvinen paikka, koska tunnelma on kuin suomalaisessa hirsihuvilassa takkoineen ja taljoineen. Jos pizzaa tekee mieli, niin tänne kannattaa silti tulla vuodenajasta riippumatta!

Rosarito Fish Shack

Shelterin nurkalla sijaitseva Rosarito Fish Shack on taas kesällä nappivalinta, koska heillä on kadulla kiva terassi. Hyviä tacoja saa Williamsburgista muualtakin, mutta tunnelmaltaan Rosarito on mun makuun paras.

IMG_1637.jpg
Rosarito kylmänä talvipäivänä

Juliette

Ihana ihana ihana ranskalainen ravintola, jolla on myös kesäilmoille soveltuva kattoterassi. Täällä on hyvä brunssi ja illallinen.

IMG_3485.jpg
Mun synttäribrunssi Juliettessa viime vuonna

Sunday in Brooklyn

Suosittu, mutta noin tunnin odotuksen arvoinen brunssipaikka. Soveltuu myös muihin ruoka-aikoihin. Ruoka oli hyvää ja kahvikupit maailman kauneimpia, niin kuin ylempänä näkyy.

IMG_2546
Sunday in Brooklyn

Bliss Cafe

Edullinen aamiainen tai lounas löytyy täältä. Ihan Bedford avenuen pysäkin vieressä, ja on aika uskomatonta miten hinnat on voineet pysyä kympin tuntumassa niin prime-sijainnista huolimatta.

Bushwick:

Routine Bushwick

Tämä ei ehkä ole sitä kaikkein kiireisintä Bushwickia, mutta mun kotoa mukavan kävelymatkan päässä. Brunssi täällä oli tosi hyvä ja täytyy taas miettiä, koska menisi uudelleen.

IMG_0797.jpg
Routine Bushwick

Bed-Stuy:

Saraghina

Pelkästään tän paikan takia kannattaa tulla Bed-Stuyihin. Saraghinan pizzat on parasta mitä olen ikinä syönyt. Ja täällä pizzan laatutaso on tosi korkealla. Paikka on aivan ihana sekä kesällä että talvella, kesäisin pääsee chillaamaan takapihalle, mutta talvella paikka on tiiviin tunnelmallinen. Please älä missaa tätä paikkaa!

Fort Greene:

Madiba

Nelson Mandelan mukaan nimetty ravintola tarjoilee aika Etelä-Afrikkalaista ruokaa, joka on ilmeisesti saanut vaikutteita intialaisesta, afrikkalaisesta ja eurooppalaisesta keittiöstä. Täällä on eläväinen tunnelma ja kiva sisustus. Viereinen Fort Greene -puisto kannattaa myös tietty katsastaa.

Habana Outpost

Ihanassa kulmauksessa sijaitseva La Habana on kesällä erityisesti eläväinen tacopaikka. Täältä voit ihailla Notorius B.I.G:n quotea maalattuna talon seinään: Spread love, it’s the Brooklyn way.

IMG_2352.jpg
Habana Outpost on sini-vihreä rakennus taustalla, Biggie edustalla..

Park Slope:

Sun in Bloom

Terveellisen ja raakaruuan faneille Sun in Bloom on tsekkaamisen arvoinen paikka. Suomessa raakakakut on ollut jo muutaman vuoden suosittuja ja saatavilla lähes kaikkialta, mutta Nykissä niitä ei ole niin joka nurkalla. Täällä on sekä suolaista että makeaa raakaruokaa tarjolla.

Prospect Lefferts Carden: (yhdistä tämä alue Prospect Parkin ja Brooklyn Botanical Gardenin kierrokseen)

Oaxaca Tacos

Helpot ja edulliset tacot löytyy täältä, jos nälkä yllättää kesken kävelykierroksen.

PLG Coffee

Tosi ihana ja edullinen kahvila, jossa myös kivat penkit ulkona.

Cobble Hill:

Chez Moi

Atlantic Avenuen vilskeessä sijaitseva ranskalainen ravintola, joka sopii vähän juhlavampaan illalliseen. Söin simpukoita ja ranskalaisia (taitaa olla ennemminkin belgialaista), mutta oli hyvää!!!

Dumbo:

Brooklyn Roasting Company

Nappaa täältä kahvi ja välipalaa mukaan kävely- ja valokuvauskierrokselle John Street Parkin kävelyreittiä pitkin.

IMG_2373.jpg
Brooklyn Roasting Company

Toivottavasti listauksesta on iloa! Kertokaa omat vinkkinne myös, on ihanaa löytää uusia paikkoja!

xxx

Ruokaa ja kahvia kiitos: Manhattan

New Yorkissa voi syödä mitä vaan, missä vaan ja milloin vaan. Hyviä ravintoloita ja kahviloita on syrjäisemmilläkin seuduilla (syynä nopeasti etenevä gentrifikaatio), mutta kaupungin ollessa niin iso, kannattaa selvittää jotakin etukäteen. Onneksi teillä on Mikaela, ultimaattinen opas New Yorkin parhaisiin paloihin.

img_5430

Yleistä ravintolassa syömisestä:

Illallisaikaan monessa ravintolassa saattaa olla täyttä eikä varauksia oteta vastaan. Kannattaa vaan mennä paikan päälle kyselemään, koska useimmiten hostess ottaa nimesi ja puhelinnumerosi ja lisää sinut jonotuslistaan. Monesti hostessit arvioivat odotusajan hieman yli varmuuden vuoksi, eli 30 minuutin jonotusaika voi olla todellisuudessa vain 20. Odottaessa voit ostaa drinkit baarista (maksa juomat erikseen baarimikolle ja jätä tippi heille) tai mennä ulos ja palata takaisin kun hostess soittaa (onnistuu varmaan vaan paikallisella liittymällä) tai vähän ennen kun arvioitu odotusaika on mennyt umpeen. Kannattaa aina kysyä hostessilta mikä on paras järjestely.

Ravintolan henkilökunta: Ensimmäisenä olet luultavasti tekemisissä hostin/hostessin kanssa, joka hoitaa ihmisten ohjaamisen pöytään ja antaa ruokalistat. Tarjoilijat ottavat tilaukset ja vastaavat kysymyksiin. Ruuan tuovat ja astiat korjaavat eri henkilöt, joita kutsutaan nimellä busser tai bus boy/girl. Näiltä työntekijöiltä ei kannata tilata mitään, korkeintaan voit pyytää heitä ohjaamaan tarjoilijan pöytääsi.

Tippi: Ravintolan tippiprosentti on aina 18-20% eikä sillä ole tekemistä palvelun laadun kanssa. Työntekijöiden peruspalkka on muutaman dollarin luokkaa, joten suurin osa tulosta koostuu tipeistä. Moni suomalainen (eurooppalainen) karsastaa korkeaa tippausta, mutta se kuuluu hintaan. Helpoin tapa laskea tippi: laskuerittelyssä lukee ruokien yhteissumma sekä TAX eli vero, joka on New Yorkissa 8,87%. Kertomalla veron kahdella, saat 17,74% tipin. Pidä tämä miniminä ja pyöristä tippi aina ylöspäin. Kerroin saman säännön mummilleni, kun hän oli matkoilla New Yorkissa. Hän ei muistanut pitikö vero kertoa kahdella vai kolmella, joten varmuuden vuoksi hän kertoi sen kolmella ja jätti muhkean tipin joka ravintolaan. Parempi siis niin päin. 😉

This is how you do it! Laskun jakaminen ravintolassa: Ravintola ei voi jakaa saman pöydän laskua useammalle eri laskulle. Pöytäseurueenne saa yhden laskun, ja teidän pitää itse jakaa loppusumma maksajien kesken, miten vaan haluatte. Laskun voi maksaa sekaisin käteisellä ja korteilla. Jos teitä on useampi ja kortteja on monta, kirjoittakaa laskun kääntöpuolelle jokaisen kortin viimeiset neljä numeroa ja summa, joka siltä kortilta veloitetaan. Nämä summat ovat tipittömiä. Ojenna kuitti ja kortit ja käteinen tarjoilijalle ja selitä tilanne. Kun saatte allekirjoituskopiot, jokainen tippaa itse omaan kuittiinsa (tai erikseen käteisellä) mielensä mukaan. Tippi veloitetaan jälkikäteen kortilta eikä siihen liity ryöstöriskiä. Disclaimer: kannattaa selvittää kunkin ravintolan käytäntö, koska olen törmännyt mm. siihen, että laskun voi maksaa maksimissaan kahdella eri kortilla yms.

img_5286

Multa kysytään paljon vinkkejä syömiseen ja juomiseen liittyen. Siksi halusin kerätä kaiken yhteen paikkaan. Jaottelin postaukset alueittain ja ensimmäisenä kunnian saa aloittaa Manhattan.

Disclaimer: en syö kovin suurella budjetilla ulkona, ja silloin kun syön, syön kala- ja kasvisruokaa, en käy baareissa kovinkaan usein, ja olen tosi jämähtänyt hyväksi todettuihin paikkoihin, hengaan usein midtownissa ja siitä alaspäin. Listauskin on siis sen mukainen. 

img_4402
Sohossa vaellellessa voi löytää ihania paikkoja

Ravintolat:

Union Square -alue

Peace food Cafe

Täällä käyn tosi usein, koska se sijaitsee toisella puolella katua mun joogastudiosta. Peacefood on vegaanipaikka, joiden ruoka uppoaa ei-vegaaneille täydellisesti. Toinen lokaatio on Upper West Sidella. Parasta täällä: Vegan cheeseburger, keitot ja jälkkäriksi Raw Key lime pie. Talvella ginger soy latte tai brazilian nut chai lämmittävät New Yorkin viimasta kohmettuneita sisäelimiä.

Soveltuu: Brunssiin, lounaaseen, kahvitteluun, illalliseen.

El Dorado

Tacot on jotenkin tosi suosittuja Nykissä, vaikka vielä enemmän Meksikon läheisyydessä Kaliforniassa. Edullinen ja nopea tacopaikka löytyy ihan Union Squaren vierestä 12 kadulta. Tänne voi jäädä istumaan tai lämpimällä säällä tykkään kävellä Union Square Parkiin tai Washington Square Parkiin syömään. (Puistossa kannattaa varoa oravia, New Yorkin oravat ovat lajinsa vahvimpia edustajia, joilla on kehonrakentajan vartalo ja ruokahalu).

Sopii lounaalle.

img_2676
El Dorado

NOLITA / SOHO

Butcher’s Daughter

Länsirannikolta New Yorkiin saapuneella kasvisravintolaketjulla on kaksi ravintolaa New Yorkissa, yksi yläkaupungissa ja toinen Nolitassa. Paikka oli aika hypessä viime vuonna ja siksi se on usein täynnä. Toiset ei ole tästä niin innoissaan, mutta itse olen inspiroitunut paikan sisustuksesta ja ruoka on ollut aina hyvää.

Soveltuu: Brunssiin, lounaaseen, illalliseen, kahville/mehu- tai smoothietauolle.

Miss Lily’s

Jotkut taitaakin tietää kuinka paljon rakastan Jamaikaa, jamaikalaista ruokaa, kulttuuria ja musiikkia. Täällä on kaikkea sitä tarjolla. Ainut ei-jamaikalainen asia on hinta; ruoka on New Yorkin hintatasoa tai jopa aavistuksen korkeampaa. Toisaalta sillä saa hyvää ruokaa ja erinomaisen tunnelman. Alkuperäinen Miss Lily’s sijaitsee W Houston -kadulla muutama kortteli Broadwaylta, ja toinen Alphabet Cityssä.

Soveltuu: Brunssiin ja illalliseen, drinkeille, paikasta löytyy myös mehubaari.

EAST VILLAGE

Cafe Mogador

Supersuosittu marokkolainen ravintola East Villagessa ja toinen sijainti on Williamsburgissa. Jos olet Sandro-huumassa niin suuntaa tänne samantyyppisen makuelämyksen perässä.

Soveltuu brunssiin ja illalliseen.

WEST VILLAGE

Olio e Piu

Kaunis italiainen ravintola, talvella sisätila on tunnelmallinen ja säiden salliessa vihreä terassi on ihana paikka ruokailuun ja katuvilinän katseluun. Silloin harvemmin kun syön ulkona, en välitä niinkään mitä syön; musta on ihana herkutella pizzalla, mozzarellalla tai pastalla silloin tällöin.

Soveltuu: brunssiin, lounaaseen tai illalliseen.

MEATPACKING DISTRICT

The Wild Son 

Brunssi on Nykin must-juttuja ja tässä yksi monesta erinomaisesta paikasta, tällä kertaa Meatpacking Districtillä. Tilaa löytyi ilman odotusta ja avokado-toast oli just niin hyvää kun pitääkin.

Soveltuu: brunssiin, lounaaseen ja illalliseen sekä drinkeille.

IMG_6040.jpg

Kahvilat:

Mun mielestä kahvilassa pitää olla hyvä kahvi, jotain syötävää (en puhu pään kokoisista donitseista), vessa ja wifi. Haluisin myös juoda kahvini posliinikupista enkä pahvisesta. Vessaa ei lain mukaan tarvitse olla pienissä paikoissa, joten se ei ole itsestäänselvyys. Monet kahvilat valitsee olla ilman wifiä, jotta kukaan ei jämähdä koko päiväksi istumaan MacBookinsa kanssa, ja take away -kulttuurissa kahvin saa automaattisesti pahvimukiin, vaikka jäisi paikan päälle. Hyvän kahvilan löytäminen ei aina ole niin helppoa, kun on tarkat kriteerit. Tässä mun suosikit, joista osa täyttää kaikki vaatimukset, toiset taas saa anteeksi kauniiden kahvikuppien ansiosta.

img_5222
Tän hetken avainsanat: GF, vegan ja organic

Birch Coffee

Birch coffeella on nykyään monta lokaatiota, useampi Manhattanilla ja yksi Queensissä. Kahvi on tosi hyvää ja vahvaa (just how I like it), espressosta lähtee melkein kulmakarvat irti mutta onneksi mun kulmakarvat on vahvaa tekoa… Jos kahvi ei uppoa, niin kylmällä säällä Hemp milk chai on taivaallinen. Vessa löytyy useimmista, nettiä ei. Jos haluat posliinikupin, se pitää pyytää.

La Colombe

La Colombe on kahvipanimo, ja heidän kahvejaan voi löytää monista eri kahviloista. Heidän oma kahvilansa Lafayette streetillä on instagram-edustava ja vilkas. Hyvä kahvi, iso vessa, ei nettiä. Ulkopenkkejä vuoden ympäri. Kauniit astiat.

Kaffe 1668

Hyvän kahvin lisäksi täältä saa kevyttä lounaspurtavaa, kuten quinoasalaatteja, smoothieita ja panineja. Täällä on netti! Ja vessa. Kymmenen pistettä.

Organic Avenue

Täältä saa hyviä smoothieita. Ennen heillä oli monta sijaintia, mutta ilmeisesti rahavaikeudet ajoivat ketjun alas kokonaan. Nyt he ovat avanneet kaksi suosituinta lokaatiotaan. Sopii hyvin pieneen lepohetkeen kaiken kävelyn keskellä.

img_4797
Organic Avenue aukesi uudelleen Bleecker Streetillä

Viimeisimpänä ja vähäisimpänä:

Starbucks

Ainoastaan hätätapauksessa. Toistan vielä: hä-tä-ta-pauk-ses-sa. Starbucks on kaikkialla, monessa on vessa, wifi on erinomainen, kahvi kamalaa mutta heidän termosmukinsa tosi hyviä.

img_6031

Kahvilat on hintatasoltaan aavistuksen edullisempia kuin Suomessa. Kahvilassa tippiä kannattaa jättää muutama dollari. Ihmisten määrään ja jatkuvaan sosialisointiin kyllästyy nopeasti, joten viikkoni kohokohta on lauantai, kun kotoa ei tarvitse lähteä mihinkään ja saan keittää omat kahvit yöpuvussa.

img_4586
Tässä amerikkalais-suomalainen fuusio.

New Yorkin joogastudiot

Tulin ensimmäisen kerran New Yorkiin pidemmäksi aikaa tekemään joogaopettajakoulutusta ISHTA Yoga -studiolle kesällä 2013. Otin joogatunteja päivittäin, toisinaan monta tuntia peräkkäin. Sukelsin syvälle joogaharjoitukseen, filosofiaan, hengitysharjoituksiin ja opettamisen harjoitteluun.

img_4703

Siksi New York tarkoittaa minulle joogaa. Palasin kaupunkiin takaisin alkuvuodesta 2016, taas opettajakoulutukseen. Vuoden aikana olen vihdoin ehtinyt tutustua kaupungin muuhunkin joogatarjontaan. New York on todellinen joogastudioiden luvattu maa; jokaista tyyliä löytyy ja tarjonta on pääpiirteittäin erinomainen ja opettajat ammattitaitoisia. Täällä on mahdollista löytää yhtä kokeneita opettajia kuin Intiasta konsanaan ja toisaalta joogan itämaiset juuret ovat hioutuneet (toisten mielestä myös pilaantuneet ;)) mm. länsimaisen anatomian ja esimerkiksi neurotieteen myötä.

Kuten kaikki tietää, New York on hektinen kaupunki. Täällä ei voi asua ilman jonkinlaista hiljentymisharjoitusta, joka on minulle jooga ja jollekin toiselle joku muu. Metelissä helposti kadottaa yhteyden omaan olemukseensa. Vaikka olisit vain vierailulla, mielestäni kaupungista saa enemmän irti kun välillä pysähtyy ja kuulostelee itseään, joka auttaa kohtaamaan ruuhkan ja hälinän. Olen kerännyt tähän listaan studioita, joilla olen itse käynyt tai joista nyt puhutaan. Toivottavasti siitä on apua, kun suunnittelet tunnille menoa Nykissä!

Kerrataan kuitenkin ensiksi nopeasti New Yorkin joogafaktat:

  • New Yorkissa kaikki joogaa. Ei kannata ujostella tunnille menoa.
  • Monilla studioilla on edullinen kokeilutarjous, mutta ennen kuin ostat, varmista ettei sen lunastamisen tarvita paikallista henkilötodistusta (paitsi jos omistat sellaisen). Osa tarjoaa edullisen hinnan vain kaupungin asukkaille uusien vakkarikävijöiden toivossa.
  • Jotkin studiot ei anna tulla myöhässä. Mutta useimmat ymmärtävät, että kyseesä on New York, jossa matkan varrella voi tapahtua aivan mitä tahansa, ja luultavasti hikisenä, huohottavana ja ahdistuneena studiolle saapuessasi olet enemmän joogan tarpeessa kuin koskaan…
  • Joogavälineitä käytetään lähes joka tunnilla.
  • Opettajat eivät itse tee harjoitusta salin etuosassa. Suomessa opettaessani törmäsin usein ajatukseen, jonka mukaan opettajan pitäisi itse olla tekemässä harjoitusta omalla matollaan. Täällä taas monesti asennot ja asentosarjat ohjataan sanallisesti, jotta opettaja voi keskittyä huoneessa kiertelemiseen ja yksilölliseen ohjeistamiseen.
  • Monet opettajat täällä antavat myös taivaallisia hands on adjustments, jotka eivät aina tarkoita, että teet asennon väärin, vaan saattavat syventää, parantaa ja helpottaa asentoa.

ISHTA Yoga

Minun kohdallani mikään ei voi kotistudiotani ISHTA Yogaa. ISHTA-jooga on hathan, tantrisen filosfian ja intialaisen ayurvedan yhdistelmätiede ja opetuksessa korostetaan yksilöllisyyttä. Mielestäni ISHTA Yoga tarjoaa ja opettaa joogista viisautta tavalla, jota mikään muu studio ei ole minulle onnistunut välittämään. Vaikka kuinka paljon nautin joogastudiovierailuista ja erilaisista kokemuksista, tämä paikka on minulle koti ja joogan ydin, jonne palaan aina. Täällä opettavat minun ystäväni ja läheiset, rakkaat opettajani. Jos menet tunnille, suosittelen tunneista ja opettajista Alan Fingerin meditaatioita, Sarah Fingerin tunteja ja erityisesti perjantai-iltapäivän Sweat and Samadhi, Peter Ferko, Mona Anand, Aino Siren (suomalaisuudesta plussaa!!), Cassandra Ferland, Donna Fillios ja Gina Menza. Tuntiaikataulut ja muut tiedot www.ishtayoga.com.

img_5157

Kula Yoga

Kula Yogalla on studioita Sohossa, Tribecassa ja Williamsburgissa. Ajauduin studiolle parin ystäväni suosituksesta, ja tykkään paikasta tosi paljon. Studiot on kodikkaan tyylikkäitä, ja ainakin Williamsburgin studion yhteydessä toimii smoothie-baari. Studion erikoisuus on “kehonhuolto”tunnit, joissa käytetään apuvälineinä muun muassa palloja, joiden avulla avataan eri kehonosia, toisinaan syvästikin. Sopii fyysisestä harjoituksesta ja kehon avaamisesta kiinnostuneille. Useat tunnit ovat teknisesti haastavia (ei kannata silti pelästyä) ja tunnilta saa usein enemmän irti, jos on joogatietoa omasta takaa. Joogan henkistä puolta ei mielestäni täällä korosteta, mikä saattaa sopia joillekin, mutta omalla kohdallani asana on vain puolet koko toimituksesta!

kula-soho-studio-2
Kula Yoga Project Soho

Studioista oma suosikkini on Williamsburg, jossa on myös sauna. Toisen omistajan, Nikki Vilellan tunteja suosittelen erityisesti, jos olet joogannut (ja mahdollisesti opettanut) pitkään ja kaipaat inspiraatiota asentosarjojen variaatioihin ja todella tarkkojen ohjeistuksien antoon. Nikkin keskittyneisyyttä opettamisen aikana ei voi kuin ihailla. www.kulayoga.com

Y7

No sitten päästään joogavillitysten pariin. Kynttilänvalossa, kuumassa huoneessa tehtävä dynaaminen vinyasa-harjoitus HIPHOP-MUSIIKIN TAHTIIN. Olet joko saapunut taivaaseen tai helvettiin. En ole vielä itse ehtinyt kokeilemaan, mutta huhut kertoo että höyryjen päästely lämpimässä räpin tahtiin tekee hyvää, ja hermosto rauhoittuu pimeässä. Täällä on absoluuttinen no-late policy, eli mene ajoissa. www.y7-studio.com

Yoga to the People

Monien nuorten ja matkalaisten suosima studio, koska maksu tapahtuu lahjoituspohjalla
ja studioita on useampi. En ole ehtinyt vielä käymään tunnilla, mutta halusin lisätä sen listaan, koska se saattaa olla monelle hyvä vaihtoehto. www.yogatothepeople.com

Screen Shot 2016-11-20 at 10.59.50 AM.png

 

YogaWorks

YogaWorks on yksi Amerikan suurimmista joogaketjuista. Oman studioni perustaja Alan Finger on ollut perustamassa YogaWorksia, mutta jätti studion perustaessaan vain yhdelle joogaperinteelle omistautuneen ISHTA Yogan. YogaWorksilla on todella toimivan oloinen systeemi; opettajakulutuksia, erinomaisia opettajia, viihtyisiä ja todella toimivia studioita ympäri kaupunkia. Laajasta tunti- ja opettajatarjonnasta voi olla vaikea löytää omaa suosikkia, mutta tsekkaa ainakin konkariopettajat Jean Koerner, Mona Anand, Sarah Bell, Chrissy Carter ja Jodie Rufty. www.yogaworks.com

Muita studioita:

Jivamukti: Madonna teki studiosta tunnetun käymällä siellä 90-luvulla. Yhteydessä kiva vegaanikahvila.

Brooklyn Yoga Club: Taitaa olla ashtangien pyhiinvaelluspaikka opettaja Eddie Sternin ansiosta, hehe.

New York Yoga: ISHTA Yogan oma anatomiaguru Kristin Leal opettaa täällä.

Toivottavasti näistä on iloa. Saa jättää myös omia vinkkejä ja kommentteja!

New Yorkin kuulumiset

img_3957

On ollut jo pitkään mielessä kirjoittaa kuulumisia… Mutta nää on niitä kuuluisia juttuja jotka aina lykkääntyy. Tässä siis recappia koko vuodesta:

Tuntuu uskomattomalta, että olen ollut kohta vuoden täällä, koska on sellainen olo, että vastahan sitä saavuttiin talven keskelle New Yorkiin. Toisaalta aina katsoessaan vuoden taaksepäin huomaa, miten paljon kaikki on muuttunut… Onneksi.

Tällä hetkellä elämäni on juuri niin kuin pitääkin; saan olla siellä, minne olen vuosien ajan jo kaivannut, ja vaikka New York onkin näyttänyt ne vähemmän hohdokkaat ja elokuvamaiset puolensa, olen edelleen vakuuttunut, että kotini on täällä.

Suomeen tuleminen jouluna (ja helmikuussa! Ja kesäksi!) tuntuu tosi kivalta. Eniten kaipaan ystävien ja perheen lisäksi joogatunteja, joita sain opettaa lähes täyspäiväisesti yli kahden vuoden ajan. Haluaisin tosi kovasti olla sekä Suomessa että New Yorkissa opettamassa, mutta teknologia laahaa eikä vielä mahdollista teleporttaamista tai muita nopeita siirtymäkeinoja…

IMG_1727.jpg
Tammikuussa tuli niin paljon lunta, että kaupunki meni totaalisen jumiin. Ei auttanut kun vetää toppavaatteet niskaan, pistää korvapuustit uuniin ja ostaa viiniä viikonlopun ratoksi. Kuvan koululainen oli tosi harmissaan, kun myrsky sattui lauantaille eikä koulua peruttu…

 

Kevät meni koulutuksessa ja kesällä mun sisko kävi kuukauden kylässä. Ehdittiin rannalle, joogaan, tanssitunneille, syömään hyvin, puistoihin piknikille ja reggae-bileisiin.

img_4014
Oooooh mikä hellepäivä Fort Greene -puistossa

Syksy on ollut just niin maagisen kaunis kun kaikissa New York -kuvauksissa kerrotaan. Pääsin myös Chicagoon pariksi päiväksi reissuun ja vaikka Chicago olikin kiva ja kaunis kaupunki, sen jälkeen katselin New Yorkia taas vastarakastuneen silmin.

img_5900

Olen päättänyt jakaa täällä joitain New Yorkin vinkkejä, niitä kun multa usein kysytään. Palaan linjoille siis ainakin jooga-, ruokailu- ja käytännön New Yorkin vinkkien merkeissä! Toiveita saa myös esittää.

Ihanaa uutta viikkoa!